Wanneer je net denkt dat je alle UGGs in je kast hebt staan – classic, classic mini, Tasman, komt UGG met een geheel nieuwe uitvoering. In samenwerking met Gallery Dept. lanceert UGG hun classic tall boot in cowboy thema.

En dat is goed nieuws voor, ehm, iedereen die gek is op het comfort van UGG en zijn look met een vleugje country een upgrade wil geven.

Rodeo-collectie van UGG

Voor hun rodeo-collectie heeft UGG de handen ineen geslagen met Gallery Dept., waarmee ze niet voor het eerst samenwerken. Het creatieve modecollectief, opgericht door Josué Thomas, is ook verantwoordelijk voor de UGGs met strass steren, studs en handgemaakte verfspetters (die dan voor de dubbele prijs in de etalage staan).

Voor de nieuwe collectie ligt de nadruk op gerecyclede materialen, typerend voor Thomas die streetwear graag upcycled. De collectie bestaat uit vier verschillende ontwerpen: de UGG Stitched Boot, de UGG Denim Boot, de UGG canvas boot en de UGG canvas Tasman.

UGG cowboy

De Stitched Boot komt het dichtst in de buurt bij een klassieke cowboy laars; het is de klassieke tall boot in chesnut van UGG voorzien van wit stiksel in rodeo-patroon. Een verschil met de originele tall boot is dat de schoenzool van de UGG cowboy-laars zwart is, in plaats van bruin.

ugg cowboy ugg stitched boot ugg cowboy

UGG Denim Boot

Nog een ander opvallend ontwerp van de UGG rodeo-collectie is de Denim Boot, die volledig is gemaakt van gerecycled denim. De linker en rechter boot hebben allebei een uniek patchworkontwerp, en zijn dus niet hetzelfde. Ideaal als je een denim lover bent of gewoon stoer voor de dag wil komen.

ugg denim boot ugg gallery dept

Last but not least zullen ook een Canvas Boot en een Canvas Tasman in kaki gaan droppen. Deze zijn beiden geïnspireerd op legeruniformen. Opvallend bij de Canvas Boot is dat deze van stugger materiaal is en een rits aan de achterzijde heeft. Handig voor iedereen die in de gang staat de klungelen met aantrekken.

De rodeo-collectie van UGG en Gallery Dept zal vanaf 18 oktober beschikbaar zijn bij Gallery Dept en UGG. Ga jij voor de UGG cowboy of voor de denim boot?

gallery dept rodeo collectie tasman kaki

Influencer Molly-Mae lanceerde onlangs voor haar bijna acht miljoen volgers een eigen kledinglijn, Maebe. Daar kwam veel kritiek op. Je leest er hier alles over.